Op de Lorentzschool blijven alle kinderen over tijdens de lunchpauze. Dat wil zeggen dat de kinderen hun zelf meegebrachte lunch nuttigen op school en verder tijdens de pauze buitenspelen (als het weer dit toelaat natuurlijk!).

B4kids, een grote organisatie voor kinderopvang in Leiden en omstreken, zorgt voor de professionele opvang tijdens de lunchpauze, ook wel 'tussentijdse schoolopvang' (TSO) genoemd. Tijdens de TSO hebben de leerkrachten lunchpauze.

Voor de TSO zet Smallsteps eigen personeel in. Vaak zijn dit pedagogisch medewerkers die ook bij een centrum voor buitenschoolse opvang (BSO) in de buurt werken. Hierdoor zien kinderen, die naast TSO ook BSO hebben, een vertrouwd gezicht. Smallsteps begeleidt alle overblijfkrachten en biedt hen, waar nodig, deskundigheidsbevordering en eventuele scholing op het gebied van TSO.