Veel kinderen en toch zo kleinschalig, hoe kan dat?

Als je vier bent en ...

je komt voor het eerst op de Lorentzschool, is dat een feest! Je hebt je eigen groep in je eigen gang, en met nog twee of drie andere groepen heb je zo je eigen kleuterschool. Je kent alle juffen en meesters en zij kennen jou. Je ouders treffen de andere ouders bij het wegbrengen en ophalen en de route naar Harry voor een pleister of naar het speellokaal is zo gevonden. Als je toch een keer naar boven gaat om broer of zus weg te brengen, dan zijn de trapleuningen precies hoog genoeg voor jou!

Klik hieronder om een filmpje te bekijken dat Cato heeft gemaakt over haar broertje Koen, een kleuter uit groep goud.

Als je ouder wordt en naar groep 3 gaat, wordt je wereld groter. Je mag naar de eerste verdieping, want tenslotte hoor je nu bij de middenbouw! Nog steeds mogen je ouders binnenlopen en op hun gemak je werk bekijken, want dat vinden wij belangrijk. Je leert veel, de basis van lezen, rekenen en schrijven wordt hier zeer gedegen aangepakt en er is veel gelegenheid voor spel en creativiteit. Als het je niet direct lukt, dat hebben wij je heel veel te bieden aan zorg. Want bij ons leert iedereen lezen! Je voert een toneelstuk op voor je ouders in de aula, die dan wordt omgetoverd tot theater. Bij het lezen krijg je begeleiding van een leerling uit groep 7 of 8! Je mag boeken lenen uit onze eigen bibliotheek die in het hart van het gebouw ligt. En nu ga je niet meer naar het speellokaal, maar naar de gymzaal waar je les krijgt van meester Kees.

Eenmaal in groep 6 ga je les krijgen met een digitaal schoolbord en krijg je opdrachten die je op de computer mag doen in het documentatiecentrum. Je krijgt zowel les met de hele groep als individuele opdrachten. Als je extra zorg nodig hebt, dan is je werk daarop afgestemd. Als je extra uitdaging nodig hebt, hebben we voor jou een eigen programma of een eigen invulling van de weektaak. Je doet opdrachten van de technotheek en gaat regelmatig op stap: een toneelstuk, een schaatsafspraak en natuurlijk aan het einde van groep 8 een geweldige werkweek met een spetterende musical tot slot!