De Lorentzschool, een school als een dorp.

Onze school is eigenlijk ...

gewoon een dorp in de Professorenwijk. Een oud Afrikaans spreekwoord zegt: it takes a village to raise a child, en zo denken wij er ook over! We kennen elkaar allemaal: als buren, van de voetbal en de hockey, van de studie of omdat we samen op koor zitten. Het prachtige schoolgebouw heeft op de begane grond drie ‘straten’ met elk een eigen ingang. Drie kleuterschooltjes dus! We hebben een mooie centrale ruimte, waar kinderen, ouders en leerkrachten elkaar tegenkomen, ons heuse theater! In ons dorp hebben we onze eigen inpandige gymzaal, zodat onze kinderen alleen maar een trap hoeven af te lopen om lekker te kunnen bewegen, en twee prachtige speellokalen, voor de dagelijkse beweging van de kleuters. Onze trots is de bibliotheek en het documentatiecentrum, waar de leerlingen boeken kunnen lenen en onder begeleiding van de leerkracht op de computer opdrachten maken.