Groep 6 doet mee aan de "The Energy Battle"

The Energy-fighters!

Dat is de naam van het team waarmee groep 6B namens de Lorentzschool meedoet aan de EnergyBattle, een landelijke energiebesparingswedstrijd.

De komende vier weken gaan de kinderen thuis en op school het energiegebruik in de gaten houden en proberen zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen.

Voor de officiële aftrap van de EnergyBattle op maandag 9 januari was wethouder Paul Dirkse aanwezig.

Vol energie maakten de kinderen de teamnaam bekend.

's Middags begon meteen het serieuze werk. Na de eerste van vier lessen over energie gingen de kinderen onder begeleiding van Roland Koster, Jurgen en juf Chantal de school rond om te kijken waar we energie zouden kunnen besparen. Verwarming, lampen, verschillende apparaten, alles werd onder de loep genomen.

Na het plaatsen van speciale metertjes om te kunnen zien hoeveel energie elk apparaat verbruikt waren er meteen al veel ideeën. De kinderen van 6B blijken niet van halve maatregelen te houden; "Drie waterkokers, drie koffiezetapparaten en twee vaatwassers!!! Misschien moeten al die meesters en juffen maar wat minder thee en koffie drinken!" werd meteen opgemerkt.

De komende weken gaan we meer leren over energie, het klimaat en hoe we met z'n allen minder energie kunnen verbruiken.

Na vier weken gaan we zien hoeveel we met z'n allen bespaard hebben!